Koko perheen elämys

Nauti maalaisidyllistä! Laidunkaudella klinikan ympärillä käyskentelee villihevoslauma ja Hereford-luomukarja. Pihapiirissä voit tavata myös Jakun (Hjalmar) sekä Hopsun (Herra Hopea-nuoli). He ovat ehtoja maatiaiskissoja.

Tilan eläimistöön kuuluvat myös marsut, laitumen reunalla pesivät joutsenet sekä pellolla ruokaileva kurkipariskunta.

Pidämme huolta eläimistä ja koko ympäristöstä. Ei turhia antibiootteja eikä epäeettisistä lähteistä peräisin olevia tuotteita. Kierrätämme roskat ja erottelemme energiajätteen sekä lämmitämme klinikkaa uusiutuvalla hake-energialla.

Maalaiselämää vuodesta 1906

Sammalon tilan päärakennus on valmistunut vuonna 1906. Talo siirtyi omistajalta toiselle, kunnes vuonna 2006 eläinlääkäri Jerina Wallius osti satavuotiaan, elämää nähneen tilan perheensä kodiksi.

Katot vuosivat pahasti. Oli viimeinen hetki pelastaa vanhaa, kaunista arkkitehtuuria edustavat rakennukset. Lähes tuhoutunutta päärakennusta remontoitiin asumiskelpoiseksi kaksi vuotta. Uuteen kukoistukseen puhkeaminen teki Sammalosta tv-tähden: restaurointia seurasi Joka kodin asuntomarkkinat -tv-sarja Remontti-reiska Jorma Piisisen johdolla. Hirsitalon kunnostus toteutettiin vanhaa säästäen ja kunnioittaen, perinteisiä menetelmiä ja materiaaleja käyttäen. Työ jatkuu edelleen…

Sammalon tilalla on aina ollut eläimiä. Perinne jatkuu kesäisin, jolloin tilan mailla laiduntaa karjaa ja hevosia. Metsän laidalla oleva vanha lato myös kunnostettu. Lato palvelee hevosten aktiivipihattona antaen suojaa laiduntaville eläimille. Tilalla viljellään nurmea, luomumansikkaa, luomuherukkaa ja luomuomenaa.

P.S. Talo on maalattu Uulan perinne petrooliöljymaalilla, sävy: Pilvi

Palvelut:

  • Luomumarjat ja hedelmät itse poimien tai tilauksesta poimittuna
  • Sammalon kuuluisan, herkullisen luomumansikkamehun myynti
  • Eläinten kesäaikainen hoito suurilla luomulaitumilla
  • Elämykselliset kokoustilat vuonna 1880 valmistuneessa hirsisessä piha-aitassa
  • Eläinlääkintä. Vanhan näköisessä mutta uudessa piharakennuksessa palvelee moderni eläinklinikka verilaitteineen ja ultraäänilaitteineen.

Yhteistyötilat

Yhteistyötilojamme ovat mm. Inkeren kartano ja Ylivesän luomutila (luomuliha


Warning: preg_match(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 12 in /home/customer/www/sammalo.fi/public_html/wp/wp-content/plugins/js_composer/include/classes/shortcodes/vc-basic-grid.php on line 172